Mijn persoonlijke gids

Towards green tourism !!!

Duurzame ontwikkeling

Voor het Toerisme- en Cultuurkantoor van Saint-Lô Agglo is duurzaam toerisme niet alleen een doel, maar ook een van onze belangrijkste toezeggingen.

Samen voor meer verantwoorde vakanties

 

Wanneer familievakanties rijmen met ecologie!
Word een deelnemer aan uw vakantie!!!

The best practices to adopt...

Latenten we beginnen met 'Goed nieuws', een verblijf in het centrum van Manche is al een eerste stap! Inderdaad, ver weg van drukke badplaatsen, onpersoonlijke hotelketens, en infrastructuur die het landschap aantast... de keuze om uw vakantie door te brengen in onze bestemming is al een eerste stap.

Een centrale locatie die u in staat stelt om de afdeling te verkennen, Mont-Saint-Michel te ontdekken, de D-Day-stranden, de moerassen van Cotentin en Bessin, het platteland... Om daar te komen, is het niet nodig om de hoofdweg te nemen, aangezien u de schilderachtige routes kunt volgen en onderweg ongelooflijke pareltjes kunt ontdekken.

Ontdek de smaken 'Made in Normandy !

De ontdekking van een bestemming gaat ook door uw smaakpapillen !

Geef smaak aan uw vakantie door lokale specialiteiten te proeven en heerlijke herinneringen op te doen die u bij uw terugkeer kunt delen. Bij onze restaurateurs, op de markten, bij onze lokale producenten... ontdek de culinaire rijkdommen van de regio en geef een boost aan de lokale economie !

Let op dat lokaal ambacht u ook tijdens uw verblijf verwelkomt!

Vergeet (zo veel mogelijk) uw auto!

Geen behoefte aan een auto om onze bestemming te bereiken en het gebied te verkennen! Trein, bus, carpooling... er zijn tal van oplossingen om te komen en te verblijven en niet alleen onze regio, het departement Manche, en misschien zelfs Normandië te ontdekken. U kunt ook kiezen voor een wandelvakantie door het gebied van noord naar zuid te doorkruisen via ons langeafstandswandelpad of speciale wandelroutes te volgen.

Merk op dat het tijdens deze uitstapjes belangrijk is om de paden te volgen om kwetsbare gebieden te beschermen, dieren niet te verstoren, geen planten te plukken en geen sporen van ons achter te laten.

Neem slechts één routine mee in uw bagage!

Vakanties doorbreken de routine, dat is algemeen bekend...
Maar als u tijdens uw vakantie slechts één gewoonte moet behouden, is het het sorteren van verpakkingen zoals voorgeschreven in de bestemming! Houd in gedachten dat het beste afval is datgene dat niet wordt geproduceerd. Aarzel daarom tijdens uw verblijf niet om herbruikbare waterflessen te gebruiken voor uw uitstapjes, luchtdichte containers voor uw picknicks, manden of draagtassen voor uw boodschappen of op de markt...

Een zero waste uitje is een kleine stap voor de vakantieganger, maar een grote stap voor de bestemming!

In beleid ten gunste van duurzame ontwikkeling

Onze toewijdingen

We hebben ons gecommitteerd aan een aanpak om ook ons milieueffect te verminderen door middel van eenvoudige handelingen en milieuvriendelijk gedrag.

  • Onze communicatiematerialen zijn beschikbaar in een digitaal formaat.
  • We streven ernaar een consistente en verstandige beheer van onze brochures toe te passen en werken samen met drukkers die voldoen aan de Imprim'Vert-normen.
  • De hele ploeg hanteert dagelijks een milieubewuste aanpak door te kiezen voor recycling, hergebruik en door het aantal afdrukken tot een minimum te beperken.
  • Onze reisadviseurs stellen bezoekers bewust op de hoogte van milieuvriendelijke handelingen die ze moeten aannemen tijdens uitstapjes in de natuur.
  • Carpooling wordt voor onze zakelijke reizen bevorderd en zoveel mogelijk gepromoot bij onze bezoekers om naar een evenement te gaan.
  • We stimuleren de lokale economie door korte aanvoerketens te bevorderen, zowel in onze winkel als in de adviezen die we aan onze bezoekers geven, en door lokale producenten en ambachtslieden in de schijnwerpers te zetten.
  • We bieden onze bezoekers de mogelijkheid om op een milieuvriendelijke manier onze bestemming te verkennen door middel van de voordelige verhuur van elektrische fietsen.

Voor meer informatie over afvalscheiding en afvalbeheer op de bestemming, aarzel niet om de toegewijde pagina te raadplegen door op de volgende link te klikken : http://www.saint-lo-agglo.fr/collecte-des-dechets

We zullen niet nalaten om updates uit te voeren om u op de hoogte te houden van onze acties, ideeën en ander nieuws dat dit doel dient.