Mijn persoonlijke gids

Ontdek de app Geocaching…

Alleen, met je gezin of vrienden: beleef een echte speurtocht door de streek van Saint-Lô Agglo en (her-) ontdek de verborgen plekjes of het erfgoed van #bestemmingsaintlo.

Wat is geocaching precies?

Geocaching is een soort moderne speurtocht waarbij je met behulp van je smartphone (en de gratis app Geocaching) op zoek gaat naar "caches" (voorwerpen of aanwijzingen verstopt door de andere deelnemers van het spel). Bij sommige caches moet je eerst een aantal raadsels oplossen om de GPS informatie te krijgen van de plek waar de "schat" verborgen ligt. 

Jij bent de held van jouw avontuur! 

Stel je voor: je wandelt als een moderne verkenner, mét of zonder hulptroepen over kleine bospaadjes... Met je smartphone en een pen bij de hand volg je zorgvuldig de teller met de afstand tot de veelgezochte schat... Je komt steeds dichterbij... Nog 10 meter... Vijf meter... Hè, je bent er voorbij gelopen! Je loopt weer terug, met een blik op het landschap en je zoekt naar elk detail in de omringende natuur... En dan verschijnt er op magische wijze ineens een scheur in een muurtje, een touwtje aan een boom of een gat in de grond... Je hart gaat sneller kloppen... Gevonden! Je pakt de schat: een voorwerp in een doosje, wat je dan vervangt voor iets dat je bij je hebt, of een papiertje waar je je naam op zet en zo de andere deelnemers van het spel laat zien dat je er bent geweest en ook de schat gevonden hebt. 

 

Hoe werkt het spel?

  1. Meld je aan via www.geocaching.com
  2. Gebruik een GPS of smartphone en download de app Geocaching. 
  3. Zorg dat je een pen bij je hebt om bij het vinden van de "cache" je naam achter te laten!
  4. Kies een cache in de buurt en volg de aanwijzingen van de app. 
  5. Zorg dat je niet te veel aandacht trekt wanneer je naar de cache zoekt!
  6. Als er voorwerpen in het doosje zitten, mag je er een uit pakken en vervangen door een voorwerp van vergelijkbare waarde.
  7. Wees voorzichtig met de caches die je vindt, maak ze niet stuk en leg ze goed terug op de plaats waar je ze vond. Dat is wel zo fijn voor de volgende spelers ☺.