Mijn persoonlijke gids

Uw vakantie in Saint-Lô

Het departement Manche heeft mooie steden waar je voortdurend een frisse wind kunt inademen, waaronder: Saint-Lô. Saint-Lô is een stad om te ontdekken. In deze paar regels vind je alle goede redenen om binnenkort een vakantie in Saint-Lô te plannen.

Een kleine geografische herinnering aan Saint-Lô

Een van de belangrijkste punten om te onthouden over de geografische ligging van de stad Saint-Lô is dat het zich bevindt in de regio Normandië, meer specifiek in het departement Manche. Het is een belangrijke stad, zelfs de op een na grootste stad qua inwoneraantal in het departement Manche. Saint-Lô is een rustige en vredige stad, wat een van haar belangrijkste charmes is.

Wat de afstand betreft, bevindt Saint-Lô zich iets meer dan vijftig kilometer ten westen van de stad Caen en op 70 km ten zuiden van Cherbourg-en-Cotentin. Bovendien ligt de stad Rennes niet ver weg, op slechts 100 km. Het is ideaal gelegen tussen de D-Day-stranden en de Mont-Saint-Michel, een centrale positie die het gemakkelijk maakt om excursies te maken en de onmisbare historische bezienswaardigheden van Normandië te ontdekken.

Breng uw “vakantie in Saint-Lô” door.

De stad Saint-Lô, met haar historische stadsmuren, heeft geen gebrek aan activiteiten of bezienswaardigheden om te verkennen, wat al een belangrijke reden is om vakantie te vieren in Saint-Lô! Men zou zelfs zeggen dat Saint-Lô een van de steden in het departement Manche is waar het aan te raden is om naartoe te gaan. Inderdaad, je kunt geen rondreis maken door Manche zonder naar Saint-Lô te gaan of er op zijn minst langs te komen, midden in het departement. Gelegen in het centrum van tal van toeristische attracties in Normandië, is Saint-Lô een ideaal startpunt. Het doorbrengen van je vakantie in Saint-Lô geeft je een ander beeld van de clichés over Normandië. Als echte klimaatbestemming biedt het de mogelijkheid om op het platteland te zijn, in het hart van valleien, in moerassen, aan de rand van het bos, of zelfs slechts drie kwartier van de zee. Wat accommodatie betreft, ben je ook goed bediend, want in Saint-Lô is van alles te vinden! Vakantiehuizen, bed & breakfasts, hotels, campings, yurts, woonwagens... je zult niet teleurgesteld zijn en zult met groot gemak het type accommodatie vinden dat bij je verblijf past. Onthoud ook dat de inwoners van Saint-Lô buitengewoon vriendelijk zijn, oprecht gastvrije mensen.

Welke activiteiten zijn beurzen in Saint-Lô? 

Als je je afvraagt over activiteiten, weet dan dat het niet ontbreekt in de stad Saint-Lô. Om je een idee te geven, hier zijn er een paar die je alvast een voorproefje zullen geven.  

De must-see-sites

Saint-Lô zit vol met even interessante sites, zowel voor bezoekers die voorbij komen als voor diegenen die langer blijven. Onder deze sites vallen onder andere: de imposante stadsmuren van Saint-Lô, de kerk Notre Dame de Saint-Lô, het Museum voor Kunst en Geschiedenis, het Museum van de Normandische Bocage en het Nationaal Stoeterij van Saint-Lô, een must-see als je een paardenliefhebber bent. Als je rond Saint-Lô reist, zullen plaatsen zoals de Abdij van Cerisy-la-Forêt, het kasteel van Canisy, het Museum van Vlechtwerk in Remilly-les-Marais en de Roches de Ham in Condé-sur-Vire je zeker bevallen.

Activiteiten

Voor degenen die op zoek zijn naar sensatie, is er in het stedelijk gebied van Saint-Lô het recreatiegebied van Condé-sur-Vire, waar groepen vrienden en gezinnen zich eindeloos vermaken tijdens kano-afdalingen of op paddleboards. Ook in het kader van sensatie en adrenaline: activiteiten zoals klimparcours en ziplines. Het aquatisch centrum in Saint-Lô biedt mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenzwemmen, afhankelijk van je voorkeuren en het weer! Vissen is ook een veel beoefende activiteit in en rond Saint-Lô en dit op alle leeftijden, in vijvers of rivieren.

Information

Bruikbare informatie

Deze informatie zal je helpen bij het nemen van beslissingen over je volgende vakantie in Saint-Lô. We nodigen je ook uit om de tijd te nemen om onze website te verkennen om je vakantie in Saint-Lô zo goed mogelijk voor te bereiden.