Mijn persoonlijke gids

Op zoek naar de Kanaaleilanden

Vaar met de veerboot van Manche naar Engeland!
De Kanaaleilanden met Normandische wortels en Engelse tradities, liggen uit de kust van Manche en bieden een vredige haven van rust.

Jersey: het grootste kanaaleiland!

Jersey is het grootste van de vier Kanaaleilanden. Laat je verrassen door het fantastische landschap met rotsen, zandstranden en typische Engelse dorpjes.

Het eiland is een ideale plek voor watersporten zoals wakeboarden, surfen, waterskiën... Tijdens de wandelingen over de stranden en wandelpaden profiteer je van het unieke karakter van de Kanaaleilanden.

Van het ballingschap van Victor Hugo op het Manoir de Samarès tot het kasteel van Mont Orgueil of het Channel Islands Military Museum: hier maak je een reis door de tijd en ontdek je het historische erfgoed van Jersey.

Liefhebbers van lekker eten prikkelen hun tong met nièr beurre1, mèrvelles2 , oesters en een van de legendarische specialiteiten van het eiland: kreeft, die hier langs de kust gevangen wordt.

Voor vertrek is het heerlijk om even te struinen door de straatjes van Saint-Hélier, in Victoriaanse sferen, en te shoppen in de talrijke winkeltjes van het plaatsje.

1. nièr beurre > Zwarte boter gemaakt van gekookte appels en cider.
2. mèrvelles >  Traditionele beignets van het eiland.

 

 

Het moderne en authentieke Guernsey!

Op Kanaaleiland Guernsey vind je een mix van tradities en moderniteit!

Hou je van sporten? Aan de kust van de Kanaaleilanden vind je talloze plekjes om te kanoën of suppen in het Kanaal. Je verkent de rotsen en wandelpaden dankzij het aanbod van activiteiten zoals klimmen, wandelen of fietsen.

Voor liefhebbers van geschiedenis biedt Guernsey een breed scala van toeristische en culturele bezienswaardigheden. Een daarvan is het Hauteville House, het huis van Victor Hugo tijdens zijn ballingschap. Op een vestingeilandje ontdek je het maritieme museum van kasteel de Cornet, uit de 13e eeuw. Het monument "La Petite Chapelle" is een uniek meesterwerk met een bijzonder verrassend karakter.

Hou je van natuur?

Laat je dan verrassen door de hunebedden van Les Fouaillages of de Candie Gardens met prachtige bloemen.

Sluit je bezoekje af met de Cobo baai waar je profiteert van een schitterende zonsondergang…

Als er iets is dat de Kanaaleilanden kenmerkt, is het wel de vredige sfeer die er hangt. Op de eilanden Alderney en Sark vind je de rust die je zoekt voor je vakantie.

 

 

In hoge sferen op Alderney!

Liefhebbers van mooie monumenten vinden op Alderney het prachtige Saint-Anne kerkje, dat vaak gezien wordt als één van de mooiste kerkjes van de Kanaaleilanden.

The Nunnery, een voormalig Romeins fort omgebouwd tot museum, neemt je mee door de geschiedenis van het eiland. Vanuit de Manez vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht over het noordelijke deel van het eiland!

Na het hogerop te hebben gezocht is het tijd voor een ritje met het toeristische treintje van Alderney, via het enige en drie kilometer lange spoor van de Kanaaleilanden. Andere activiteiten op het eiland zijn: surfen kanoën, wandelen en geocaching!

 

 

Geniet van ontspanning op Sark!

Sark is waarschijnlijk het meest rustige van de vier Kanaaleilanden… Je vindt er geen auto's of lantaarnpalen! Mensen gaan hier te voet, met de fiets of de huifkar van A naar B. Het activiteitenaanbod bestaat uit massages, yoga, vissen of canyoning langs de kust.

Je mag jezelf best trakteren op iets lekkers!

Caragh Chocolats heet je welkom voor een rondleiding door de chocoladefabriek. Na het proeven van wat chocolaatjes profiteer je van een wandeling door de tuinen van La Seigneurie.

 

De Chausey-eilanden: de grootste eilandengroep van Europa!

Deze eilandengroep heeft unieke natuur, stranden, flora en fauna. Het is een bekende bestemming van de streek, ideaal om te wandelen, vissen, zwemmen of gewoon om rond te kijken op de eilandjes.

Je ontdekt de uithoeken van Chausey dankzij een wandeltocht van 8 kilometer. Ook het dorpje is een bezoekje waard, net als de andere monumenten op het eilandje en de vuurtoren.

Met een beetje geluk kom je tijdens je bezoek aan het eiland dolfijnen, zeehonden en allerlei vogelsoorten tegen! De fauna van Chausey is niet schuw en laat zich dan ook graag zien aan bezoekers.

De hele dag door profiteer je op het eiland van het komen en gaan van de zee. Een fantastisch uitstapje naar de grootste eilandengroep van Europa!

Wist je dat?

Bij laagtij telt de eilandengroep van Chausey 365 eilandjes, voor elke dag van het jaar één!

Bij hoogtij zie je maar 52 eilandjes, voor elke week van het jaar één!

Toeval denk je? Ik weet het niet… 😉