Mijn persoonlijke gids

#bestemmingsaintlo: een vakantie tussen land en zee!

Het heggenlandschap, de moerassen en bossen rond Saint-Lô lopen over van natuurlijke rijkdommen, voor een aantal fantastische uitstapjes tijdens je vakantie. Buiten de grasvelden van de "Plage Verte" in Saint-Lô zelf is er niet een écht strand te vinden, maar aangezien Manche haast een soort schiereiland is, omringd met water, vind je altijd wel een strand in de buurt.

Vlak bij zee maar ook in het binnenland! 

De geografische ligging van Saint-Lô is ideaal om de mooiste stranden van Manche en de Calvados te ontdekken. 

Langs de westkust van Manche vind je een groot aantal gezellige badplaatsjes en zandstranden. In het noorden liggen wat ongereptere stranden en de oostkust is een afwisseling van stranden, typische dorpjes (Saint-Vaast-la-Hougue werd in 2019 door de Fransen verkozen tot "Mooiste Dorp van Frankrijk") en oorlogsmonumenten zoals een van meest bekende D-day stranden : Utah Beach.  

Voor liefhebbers van niks doen! 

Onze prachtige lange stranden nodigen je uit om te profiteren van welverdiende rust. Lekker op je handdoekje in de Normandische zon of met je voeten in het water: je merkt al gauw dat er plek genoeg is op onze stranden en dat er een vredige sfeer hangt (je hoort moeiteloos het zachte geluid van de golven die over het strand rollen). 

Mensen die van sport en wateractiviteiten houden zijn in Manche ook op de juiste plek! 

De zeewater zwembaden, de surfspots, activiteiten zoals strandzeilen, suppen of kajakken: op de stranden van de streek beleef je een heerlijk actieve vakantie.

Bekijk het overzicht van de getijden en maak van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar eetbare schelpdieren.